multi_split
mono_split

Bij deze systemen wordt er via een binnenunit een buitenunit geïnstalleerd.

Gewone splitsystemen

Multi-split systemen

Bij dit systeem worden meerdere binnenunits op één buitenunit aangesloten. De verschillende types binnenunits - wandmodellen, vloermodellen, inbouwcassettes, kanaalunits en plafondonderbouw units - kunnen worden gecombineerd met een multi-split buitenunit. Men kan dus altijd de ideale keuze maken. Zo kunnen we beter inspelen op de persoonlijke behoeften en/of installatiemogelijkheden per kamer. Natuurlijk werkt elke binnenunit, verbonden met één buitenunit volgens dezelfde mode (koelen of verwarmen) en blijft een individuele temperatuurinstelling mogelijk

VRF / VRV
Airco Radeco

VRF / VRV

Een typische multisplit VRF installatie bestaat uit een buitengroep waaraan eventueel - door middel van een buizenstelsel (met vertakkingen) - een groot aantal binnengroepen gekoppeld kan worden. Verwarming tijdens de wintermaanden en koeling tijdens de zomermaanden met slechts één enkele installatie (met warmtepomp), met een besparing van technische ruimtes.

Technologische coherentie: alle elementen van de installatie, dit wil zeggen de binnen- en buitentoestellen en het controlesysteem zijn op elkaar afgestemd en  functioneren als één geheel. Energiebesparing zowel in de winter als in de zomer en dit dankzij het principe van de warmtepomp en het modulerende vermogen.

Een geheel van een uiterst volledige regeling en bewaking dat elk binnentoestel afzonderlijk kan sturen. De  binnentoestellen hebben op hun beurt een  continu vermogensregeling, wat een goed resultaat verzekert op het vlak van comfort en betrouwbaarheid. Een ruime waaier aan verdeelsystemen, zowel buiten- als binnentoestellen. Er zijn oplossingen voor projecten, en voor specifieke logistieke of architectonische vereisten.

Inverter

Inverter technologie

Energiebesparing :

een lager verbruik, een hogere efficiëntie en een beter comfort - de ideale mix. Tien graden onder nul in januari en meer dan 35 graden in augustus - extreme condities die meestal maken dat de airconditioners meer verbruiken.

Invertercontrole

Door het variëren van de frequentie in relatie met de temperatuursinstelling en de buitentemperatuur wordt een efficiënte werking verzekerd. De frequentie wordt verlaagd wanneer een lager vermogen vereist is. Hierdoor kent men een lager energieverbruik en een economischere werking.

Een invertercontrole reduceert de rotatiesnelheid van de compressor bij een lagere
belasting waardoor het lijkt dat een kleinere compressor wordt gebruikt met een grote warmtewisselaar. Dit komt het comfortniveau ten goede !