AIRCO

Gewone splitsystemen

Bij deze systemen wordt er via een binnenunit een buitenunit geïnstalleerd. 

Multi-split systemen

Bij dit systeem worden meerdere binnenunits op één buitenunit aangesloten. De verschillende types binnenunits - wandmodellen, vloermodellen, inbouwcassettes, kanaalunits en plafondonderbouw units - kunnen worden gecombineerd met een multi-split buitenunit. U kunt dus altijd de ideale keuze maken. Zo kunnen we beter inspelen op de persoonlijke behoeften en/of installatiemogelijkheden per kamer. Natuurlijk werkt elke binnenunit verbonden met één buitenunit volgens dezelfde mode (koelen of verwarmen) en blijft een individuele temperatuurinstelling mogelijk. 

VRF/VRV

Een typische multisplit VRF installatie bestaat uit een buitengroep waaraan eventueel een groot aantal binnengroepen gekoppeld kan worden door middel van een buizenstelsel (met vertakkingen). Verwarming tijdens de wintermaanden en koeling tijdens de zomermaanden met slechts één enkele installatie (met warmtepomp), met een besparing van technische ruimtes.

Technologische coherentie: alle elementen van de installatie, dus de binnen- en buitentoestellen en het controlesysteem, zijn op elkaar afgestemd en functioneren als één geheel. Er wordt energie bespaard zowel tijdens de wintermaanden als in de zomer en dit dankzij het principe van de warmtepomp en het modulerende vermogen.

Een geheel van een uiterst volledige regeling en bewaking dat elk binnentoestel afzonderlijk kan sturen. De  binnentoestellen hebben op hun beurt een continu vermogensregeling, wat een goed resultaat verzekert op het vlak van comfort en betrouwbaarheid. Een ruime waaier aan verdeelsystemen, zowel buiten- als binnentoestellen. Er zijn oplossingen voor projecten, en voor specifieke logistieke of architectonische vereisten. 

Inverter technologie

Energiebesparing

Een lager verbruik, een hogere efficiëntie en een beter comfort - de ideale mix.

Tien graden onder nul in januari en meer dan 35 graden in augustus - extreme condities die meestal maken dat de airconditioners meer verbruiken. 

Invertercontrole

Door het variëren van de frequentie in relatie met de temperatuursinstelling en de buitentemperatuur wordt een efficiënte werking verzekerd. De frequentie wordt verlaagd wanneer een lager vermogen vereist is. Hierdoor kent men een lager energieverbruik en een economischere werking.

Een invertercontrole reduceert de rotatiesnelheid van de compressor bij een lagere

belasting waardoor het lijkt alsof er een kleinere compressor wordt gebruikt met een grote warmtewisselaar. Dit komt het comfortniveau alleen maar ten goede. 

Contact

In de ruimere omgeving van Borsbeek (provincie Antwerpen) zijn wij uw partner voor alles wat te maken heeft met aircoventilatiewarmtepompen en clean rooms. Heeft u nog bijkomende vragen of wilt u meteen een afspraak vastleggen met onze specialisten? Contacteer ons gerust, wij helpen u graag verder met onze kennis en kunde.